Webbserie

Våren 2016 fick jag chansen att medverka i “The Next Big Humorstjärna”, en webbserie om standup tillsammans med bland annat Nour El Refai (som var min coach) och Kristoffer Appelquist. Jag lärde mig jättemycket om att vara standupkomiker och att arbeta med humor, dessutom var det en väldigt rolig upplevelse! Här nedan finns alla avsnitt, som är postade på Leendecentralens youtube-kanal (gå gärna in på den för extramaterial)! Jag har även skrivit några korta reflektioner.


Avsnitt 1 handlade om att hitta sin grej att skämta om. För mig har det varit självklart redan från början, då mina erfarenheter som transman rymmer mycket absurditeter att skämta om. När vi spelade in första avsnittet av denna webbserie hade jag aldrig uppträtt så det var nog så mycket utmaning ändå!


Avsnitt 2 handlade om att hitta sin scenpersona, vem man är på scen. Jag tror jag föll in i ett sätt att vara ganska bra som jag trivs bra med. Men jag hade inte tänkt på hur mycket scenpersonan kan påverka det en skämtar om och hur skämten tar sig uttryck.


Avsnitt 3 handlade om improvisation. Det är milt uttryck ett stort utvecklingsområde hos mig. Det var rentutav jobbigt att filma detta.


Avsnitt 4 handlade om scenskräck. Under inspelningen var jag så nervös inför framträdandet att jag knappt kunde äta, det säger väl en del. Men nervositeten har lagt sig lite allteftersom jag blivit mer varm i kläderna (även om den inte försvinner helt, men det hör till att vara nervös).I avsnitt 5 är jag inte med så mycket, men förutom att jag var stressad av tävlingsmomentet var det väldigt roligt att filma under Lund Comedy Festival och få vara en del av det!


I detta avsnittet gör jag min tävlingsinsats, som jag är väldigt nöjd med! Jag fick väldigt fin respons och även om det inte nådde ända fram blev jag mer motiverad att fortsätta med detta.