CV / Om mig

Hannes-cv-standupJag är en 31-årig värmländsk standupkomiker i Skåne som skämtar om mina erfarenheter som transsexuell man, om manlighet, könsnormer, dejting, transvård, transfobi och annat relaterat till detta. Än ligger jag i startgroparna och har det endast som hobby i nuläget, men har redan hunnit stå på en del större scener och varit med i en webbserie på youtube där jag coachas av Nour El Refai. Standup är något som jag tycker är jätteroligt och hoppas satsa på mer och mer. Se gärna nedan för mitt CV inom området!

Min transbakgrund är något som stundtals varit väldigt jobbigt för mig och inneburit mycket lidande men att kunna skämta om det är ett bra sätt för mig att bearbeta det, samtidigt som jag kan bidra till att synliggöra hur det kan vara att vara transperson. Jag har varit med om många absurda situationer och då är det roligt att kunna dela med mig av det med hjälp av humor!

Mina drivkrafter i livet är humor, transfrågor, psykisk (o)hälsa, skapande och feminism.

CV

Standup, scen och humor

Standup-komiker – erfarenhet av att uppträda sedan april 2016. Mest kortare gig på många olika scener, främst i Malmö. Exempel är MACK, Stand up yours, Oslipat och Malmö Pride! För ytterligare info om var jag uppträtt, gå till listan på alla mina gig.

En tramsmans bekännelser – Min standupföreställning där jag med ord och bild skämtar om trans ur alla möjliga aspekter. Har satt upp den på West Pride 2017 i Göteborg och på Lund Comedy Festival 2017. Troligtvis blir det fler chanser att se den!

Youtube-serie: “The next big humorstjärna” – Jag och några andra nybörjarkomiker coachas av Nour El Refai och Kristoffer Appelquist i webbserien “The next big humorstjärna”

Att omfamna sin transidentitet – föreläsning på Malmö Pride, augusti 2015

Teaterkurs, Medborgarskolan i Karlstad, hösten 2013

Media

“Han skämtar om det mellan benen” – intervju i Sydsvenskan 30 augusti 2016.

“Jag vill sprida kunskap utan pekpinnar” – intervju i Säffletidningen 8 juli 2017.

Övriga erfarenheter

Medicinsk sekreterare/administratör, Region Skåne, sedan juni 2016.

Förpackningsdesign, 120 hp, Broby Grafiska i Sunne, 2008-2011

Medie- och kommunikationsvetenskap, 120 hp, Karlstads universitet, 2005-2008

Konstnärs- och författarskap på hobbynivå:
Min bildportfolio
Mina dikter
Diktpodden Sittnerpoesi jag har tillsammans med en vän.

Jag spelar även lite harpa och gillar taxar!